November elején az Agárdi Pálinkafőzdében vettünk részt üzemlátogatáson. Az esős idő ellenére nagyon jó hangulatban telt a program. Szakmai szempontból igen érdekes volt a főzde társtulajdonosa, Vértes Tibor által tartott körbevezetés.
Saját szemünkkel győződhettünk meg róla, hogy miért is nyerhette el az Agárdi Pálinkafőzde, nem először, 2015-ben ismét az Év Főzdéje címet a Destillatán. Ez a verseny az egyik legrangosabb nemzetközi verseny a párlatok világában. Tavaly 14 ország 162 főzdéje nevezett, 1.500 tétellel.
Nemcsak a főzde munkatársainak elhivatottságával, a kiemelkedő szaktudásukkal, a főzde felszereltségével és a pálinkafőzés folyamatával ismerkedhettünk meg részletesen, hanem a munka gyümölcsét, a különböző pálinkákat is megkóstolhattuk. A program mind szakmai, mind közösségépítési szempontból nagyon hasznos volt.
A beszámolót írta: Juhász László