fbpx

A magyar mezőgazdaság szolgálatában – vendégünk volt: Zsiga Ákos

A magyar mezőgazdaság szolgálatában – vendégünk volt: Zsiga Ákos

Mi az integrátor? Milyen szerepe van a modern mezőgazdaságban? Hogyan lehetne hatékonyabb Magyarország mezőgazdasága?

Ezekről a fontos kérdésekre kaptunk választ Zsiga Ákos az RWA Magyarország Kft. régióvezetőjének előadásában, melyet egyetemünkön, diákszervezetünk tagjai számára tartott. Ákos elmondta nekünk, hogy a nyugat-európai gazdaságok szintjének eléréséhez a magyar gazdáknak partnerre van szüksége, hiszen manapság a gazdálkodók helyzete nagyon megváltozott a 20 évvel ezelőtti helyzethez képest. Most már nem elég érteni a szakmához, de egyszerre kell lenni vállalkozónak, agrárszakembernek, pénzügyesnek és IT szakembernek is egy személyben. Akár mennyire is szép az agrárszakma, erre egy személy nem elég. Ezért kínál Ákos a gazdáknak komplex megoldást. Partnerséget.

A RWA Magyarország Kft. anyacége a Raiffeisen Ware Austria hosszú múltra tekinthet vissza, hiszen már a 19. század óta tevékenykednek a gazdákkal együttműködve. Az RWA hazánkban 1996 óta van jelen, így hosszú ideje nyújt segítséget a hazai termelőknek. A cég nagyban megkönnyíti a gazdálkodók életét, hiszen az összes munkafolyamathoz vásárolhatnak itt inputanyagokat, a vetőmagtól a műtrágyáig. A termények eladása is megoldható itt, ami nagy biztonságot ad a termelőknek. Ezen kívül szaktanácsadók egész csapata áll a gazdák rendelkezésére a termeléssel kapcsolatos kérdésekben.

Ákostól megtudtuk azt is, hogy a cég az agrárium jövőjét a fiatalságban látja, hiszen a generációváltás, vérfrissítés elengedhetetlen a fennmaradáshoz. Ezért kiemelkedően fontosak az olyan kezdeményezések, mint például a Corvinus Agribusiness, melyek az agrárium iránt érdeklődő fiatalságot hozzásegítik a számukra szükséges tudás megszerzéséhez, hogy később sikeresen érvényesüljenek a munka világában.

Reméljük az RWA Magyarország Kft.-hez hasonlóan egyre több agrárvállalat fogja fontos célkitűzései közé emelni a fiatalok felkarolását.

A cikket írta: Németh Szabolcs, közösségi vezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük