fbpx

Hogyan váltható pénzre a digitális információ? Karrierépítés az Agrovirtussal

Hogyan váltható pénzre a digitális információ? Karrierépítés az Agrovirtussal

2019. március 27.-én került megrendezésre a II. Agribusiness konferencia Budapesten, a Grupama Arénában. Az esemény különlegessége, hogy ezt nem egy cég, nem állami intézmény, hanem FIATALOK szervezték. A Corvinus Agribusiness csapatának meghívásának eleget téve hozzávetőleg 200 fő jelent meg. Az esemény fényét tovább emelte, hogy Dr. Nagy István agrárminiszter volt a fővédnök, valamint az Agrármarketing Centrum szerepelt kiemelt partnerként. Cikksorozatunkban a konferencia előadásait, kerekasztal beszélgetését foglaljuk össze röviden.

A konferencia első részében hallhattuk az Agrovir Kft. képviseletében Gorotyák Igor (marketing vezető) bevezető gondolatait, hogy a mai modern technológiák használata mennyire nélkülözhetetlen az agráriumban is. Az AgroVIR innovatív információs szoftverével már több, mint 10 éve megkönnyíti a gazdálkodók, illetve vállalatok döntéshozatalát különböző adatok összegyűjtésével, rendszerezésével, és pontos információkká alakításával.

Ezután Okner Péter, az AgroVIR cégvezetője vette át a szót, aki kiemelte a digitalizáció jelentőségét a modern mezőgazdaság kialakításában. Létrehozott szoftverük az agrárvállalatok számára hatalmas segítséget nyújt, amely a magyarországi sikere után nemzetközi szinten is egyre keresettebb lett. Románia és a környező országok mellett, még Argentínában is megjelent a cég innovatív rendszere.

Fontos, hogy nemcsak a vállalatok, hanem a gazdálkodók is úgy hozzák meg fontosabb döntéseiket, hogy minden tényezőt és rendelkezésre álló információt figyelembe vesznek. A mezőgazdasági folyamatok során is nélkülözhetetlen, hogy minden fázisban körültekintően, a lehetséges kockázatok elkerülésével a lehető legmagasabb hozamot érhessék el a gazdálkodók. Ezáltal minél magasabb profitot tudjanak realizálni.

Előadásában kiemelte az összefogás jelentőségét a mezőgazdasági szektoron belül, valamint a fontosságát annak, hogy minél jobban bevonásra kerüljön a fiatalság a jövő megoldásainak keresésében.

A fiatalok bevonásának első lépéseként 2018-ban megrendezésre került az Agrovirtus verseny, amelyről Huszthy Balázs számolt be nekünk. A verseny egyetemista hallgatóknak adott lehetőséget arra, hogy különböző feladatokon keresztül megismerkedhessenek a szoftver felületével és használatával. A versenyre 80 csapat jelentkezett, megközelítőleg 300 hallgató, akik hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a hétről-hétre új kihívásokat rejtő feladatokba. A verseny ideje alatt többen is érdeklődtek az esetleges karrierépítési lehetőségekről a cégnél, mivel sokak figyelmét felkeltette a szoftver használatában rejlő lehetőségek az ágazat fejlesztésének céljából. És ennek eleget téve létrehoztak egy webfelületet (agrovirtus.hu/karrier), amely az agráriumban megjelenő állásajánlatokat gyűjti össze kiemelten a végzős egyetemi hallgatók és a friss diplomások számára. Továbbá bejelentésre került, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az idei évben is megrendezésre kerül az Agrovirtus verseny, ahová minden csapat jelentkezését nagy szeretettel várják.

Az előadás záró gondolataként a mezőgazdaságban rejlő lehetőségekre hívta fel a figyelmet és bíztatta a hallgatóságot, hogy érdemes ebben a szektorban elhelyezkedni.

Usák Szabina és Kis Bettina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük